Cart 0
 
06.jpg

Elegantie en comfort met elkaar verenigen in één schoen is ons doel

Het Project

 

One shoe, permanent freedom

Schoenen zijn hét kledingstuk bij uitstek die je outfit afmaken. Met Charlz Sway wensen we elegantie en comfort met elkaar te verenigen in één damesschoen. Dit doen we door een schoen met verwisselbare hak te ontwikkelen. De keuze tussen lage of hoge hakken wordt hiermee letterlijk en figuurlijk in een handomdraai opgelost! 

 

Good shoes always take you to awesome places

Charlz Sway is een nieuw Belgisch schoenenmerk dat een eeuwenoude traditie combineert met een innovatief idee. We willen hiermee de moderne vrouw bijstaan in haar druk en gevarieerd leven. We willen oplossingen bieden aan vrouwen die van hun ene rol naar hun andere rol hollen maar die toch vrouwelijk en elegant willen blijven in elke situatie. Charlz Sway moet het merk zijn waarnaar vrouwen refereren als men denkt aan flexibiliteit, comfort en elegantie. Tenslotte dient onze schoen de mysterie en de magie van de vrouw te onderstrepen.

De Collectie

sq04.jpg

Midnight

een elegante, zwarte sandaal voor elke gelegenheid.

Dune

een comfortabele olijf- en zandkleurige sandaal die bij elke outfit past.

sq09.jpg

Queen

onze bruidsschoen waarmee elke bruid maximaal kan genieten van de dag van haar leven.

Wat is crowdfunding

 

Crowdfunding is een concept waarbij we vrienden, familie en andere enthousiastelingen aansporen om een relatief klein bedrag te investeren in ruil voor een vooraf bepaalde tegenprestatie. Crowdfunding betekent dan ook letterlijk 'funding' door de 'crowd', ofwel financiering door de massa. Indien ons project niet zou doorgaan krijgen die investeerders hun investering gewoonweg terug.

 

Crowdfunding is een concept waarbij vrienden, familie en andere enthousiastelingen ons kunnen helpen bij het opstarten van onze onderneming. Concreet gaat het zo te werk:

 
  1. Plaats je bestelling! Je kiest hiernaast de ‘beloning’ die je wenst. Je betaalt reeds je bijdrage op voorhand, maar je krijgt je bijdrage terugbetaald indien we ons doelbedrag van 10.000 euro niet halen. Zo toon je je intentie om ons project te steunen, maar doet dit pas echt als de crowdfunding succesvol wordt afgerond.
  2. Sharing is caring! Hoe meer mensen ons project steunen, hoe groter de kans dat we ook echt van start kunnen gaan en onze droom kunnen verwezenlijken!
  3. We did it! Van zodra we de crowdfunding succesvol hebben afgerond met jouw steun, krijg je een bericht ter bevestiging van je bestelling. Die wordt per post bij jou thuis bezorgd. Als alles goed gaat gebeurt dit in de lente van volgend jaar, keurig op tijd voor de eerste warme en zonnige dagen van het nieuwe jaar!

About

Charlz Sway bestaat uit twee personen die vanuit hun eigen expertise, ervaringen en interesses aan de slag gingen: Charlotte Nyssen en Niels Monnier.

Als moeder van drie kinderen moet het leven van Charlotte heel praktisch en georganiseerd zijn. Maar bovenal wil ze als vrouw van het leven kunnen genieten. In een schoen die in een handomdraai van hoog naar laag kan gaan vond ze dé ideale oplossing.

Niels behaalde enkele jaren geleden een Master diploma Handelsingenieur aan Universiteit Antwerpen. Tijdens zijn studies is het bij hem beginnen te kriebelen om actief te werken aan een eigen innovatief project.

Samen begonnen we eraan zonder enige voorkennis van de modesector. Maar vandaag, na enkele jaren van onderzoek en continue verbetering, durven we te stellen dat we een schoen hebben ontwikkeld waarmee een vrouw zowel elegant als comfortabel door het leven kan gaan in een handomdraai!